Több, mint 7 százalékkal emelkedett a Lufhtansa részvényeinek árfolyama a társaság bejelentését követően, amely szerint a vártnál alacsonyabbak lehetnek idei költségei és teljesítik tavalyi profitelőrejelzésüket - írja a WSJ.com.

A bejelentés szerint idei üzemanyagköltségük várhatóan 6,9 milliárd euró lehet a tavalyra várt 7,1 milliárd euró után. A légitársaság befektetőknek szánt prezentációja szerint a cég átalakításának költségei tavaly 200 millió eurót tettek ki, ez az összeg idén 80, jövőre 20 millió euróra csökkenhet.

A Lufthansa menedzsmentje megerősítette 2013-as profit előrejelzését, e szerint az éves nyereség 600 és 700 millió euró között alakult stagnáló árbevétel mellett. Az anyag szerint a vezetés 2015-re változatlanul 2,3 milliárd eurós üzemi nyereség elérésével számol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!