Ugyan az európai politikai vezetők hajnalba nyúló tárgyalásai nem hoztak sok újdonságot, ám úgy tűnik a piacoknak már az is meglepetés volt, hogy egyáltalán képesek valamiben megállapodni, így a nap egyre növekvő optimizmussal telik.

Az euró/dollár árfolyam látványosan emelkedik: míg tegnap délután még 1,38-ig ütötték le hirtelen, amiből az amerikai zárásig 1,39-ig tudott fölkapaszkodni reggel, már az európai döntések ismeretében 1,40 körül ingadozott. Ma délután aztán új lendületet vett és 1,4145-ig ugrott, jelenleg 1,4125-ön jár. Ezzel átvitte mind az 50, mind pedig a 100 napos mozgóátlagát.

A forint is erősödött valamicskét délután, bár devizánkon határozottan látszanak a mai félresikerült dkj aukció és a leminősítéstől való félelem jelei.

Az euró egysége 299,50-re jött vissza a délelőtti 302,50-ről, a svájci frank már "csak" 245 forint, a dollár egységéért pedig 112 forintot kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!