Elszálltak a hozamok

A görög helyzettel kapcsolatos bizonytalanság a magyar állampapírpiacon is éreztette hatását; a hosszabb lejáratoknál jelentősen, 20 bázispont körüli mértékben nőttek a referenciahozamok az állampapírok másodpiacán csütörtökön.
NAPI, 2011. június 23. csütörtök, 15:35
Fotó:

A rövid oldalon csak 2-3 bázisponttal emelkedtek a benchmarkok, a háromhónapos pedig stagnált. Éven túl azonban 18-23 bázispontos hozamnövekedést regisztrált az ÁKK, a referenciaátlag így 5,85 és 7,46 százalék között szóródik - derült ki az ÁKK tájékoztatásából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK