A forint látványos gyengülésével párhuzamosan elszálltak az éven túli referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. Többségük 20 bázispont felett, a két legtávolabbi közel 30 bázisponttal ugrott meg. Éven belül csak a háromhónapos változott, 6 bázisponttal emelkedett.

A csütörtöki államkötvény-aukciók szinte hajszálpontosan kétszeres lefedettség mellett zajlottak le, így az ÁKK az eredetileg tervezett mennyiségeket értékesítette. A hároméves papírok húszmilliárd forintos mennyisége 6,58 százalékos átlag mellett talált gazdára (7 bázisponttal a szerdai benchmark felett), az ötéves átlaga 6,95 százalék lett (12 bázispontos emelkedés), a tízévesé pedig 7,21 százalék (16 bázispontos növekedés).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!