Elszálltak a magyar hozamok

Alaposan megugrottak az állampapír-piaci referenciahozamok pénteken.
NAPI, 2011. november 25. péntek, 14:27
Fotó: Napi.hu

Óriási mértékben, 52-91 bázisponttal nőttek a referenciahozamok az állampapírok másodpiacán pénteken.

A benchmarkok jelentős megugrására a Moody's bejelentése után került sor, miközben az eurózónából is rossz hírek jöttek: Olaszországban és Belgiumban egyaránt jelentősen nőttek az állampapírpiaci hozamok.

Az emelkedést követően a magyar referenciaátlag 7,15 és 9,56 százalék között szóródik - vagyis egységesen közel fél-egy százalékkal ugrott meg a hozamszint - derült ki az ÁKK tájékoztatójából.

Ezúttal nem volt érdemi különbség a hosszú és a rövid oldal között, egyöntetűen nagyon jelentős volt a hozamnövekedés. A legkomolyabb mértékben - 91 bázisponttal a hároméves benchmark ugrott meg, vagyis a tegnapi 8,36 százalékról 9,27 százalékra kúszott föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK