Elszálltak az amerikai bankpapírok is

A DJIA 2,9 százalékkal 12 209, a Nasdaq Composite 3,3 százalékkal 2739, az S&P-500 3,4 százalékkal 1285 pontra emelkedett csütörtökön.
NAPI, 2011. október 27. csütörtök, 22:12
Fotó: Napi.hu

A nyugat-európaihoz hasonló méretű bankrészvény-rally bontakozott ki New Yorkban is: a Bank of America 9,5, a Morgan Stanley 16,5 százalékkal drágult.

Úgy tűnik, 115 éves fennállásának legjobb októberi teljesítményét abszolválhatja a Dow Jones ipari átlag, az S&P-500 pedig 1987 óta a legtempósabb havi növekedést mutathatja fel.

A piacokat nagyobb részt a szerdai EU-csúcsértekezlet eredményei, köztük az EFSF ezermilliárd euróra történő felhizlalása, kisebb részt pedig a várakozásoknak megfelelő harmadik negyedéves, gyorsuló növekedésről tanúskodó amerikai GDP-adat derítette jobb kedvre.

Az Exxon Mobil részvényei bő 1 százalékkal drágultak, de mínuszban is megfordultak azután, hogy az olatársaság a papírforma szerinti, tízmilliárd dollár feletti negyedéves nyereségről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK