A jelentős mínuszokat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed előző napi kamatdöntése után kiadott közleménye váltotta ki, amelyben aggodalmát fejezte ki az amerikai gazdaság növekedésének a lassulása miatt. Ezt követően a New York-i tőzsdemutatók október óta legnagyobb csökkenéssel zártak szerdán.

Az ázsiai térség irányadó tőzsdéje, a tokiói börze Nikkei indexe 1,59 százalékkal, 28 ezer 179 pontra süllyedt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,23 százalékkal gyengült. Az ausztrál tőzsde 1,93 százalék, a tajvani pedig 1,82 százalék mínuszban fejezte be a napot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!