A DJIA indexe 115 pontot, vagy 0,9 százalékot gyengült, az S&P-500 0,8, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal maradt el az előző napi zárástól.

Több vállalati gyorsjelentés és makroadat is napvilágot látott csütörtökön - amelyek a várakozásokhoz képest vegyesen alakultak -, de a hangulatot piaci hírek szerint a St. Louisi Fed elnöke rontotta el, miután az újabb mennyiségi könnyítés ellen szólalt fel lehűtve ezzel a piac felfokozott várakozásait. A befektetők a szerdán kiadott jegybanki kamatdöntő ülés jegyzőkönyve alapján feltételezték azt, hogy hamarosan jöhet a QE3.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!