Eltángálták a gyógyszerszektort

New Yorkban az Intel felminősítése nyomán elszabadult a bika a tőzsdéken, a nyugat-európai tőzsdeindexekazonban csak minimális emelkedéssel zártak kedden, miután a gyógyszerpapírok lejtmenete alaposan megcsapolta a korábbi nyereségeket.
Kummer Krisztián, 2004. december 21. kedd, 18:49
Fotó:

A nyugat-európai gyógyszerszektor hatalmas pofont kapott az amerikai hatóságoktól, amikor az a Bayer és a Stada Arzneimit által is gyártott naproxen veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az ágazat mélyrepülése a komolyan visszahúzta a vezető részvényindexeket, melyek csak az optimista amerikai nyitásnak köszönhetően fejezték be a napot néhány pontos emelkedéssel. Az LSE és a Euronext vezetői a nap folyamán megbeszéléseket folytattak a londoni börzét működtető cég esetleges felvásárlásáról, ami mindkét papír kurzusát lenyomta, az egyelőre kikosarazott Deutsche Börze papírjának értéke ugyanakkor emelkedett. A BASF azzal tette vonzóvá papírját, hogy bejelentette: Kínában építi fel következő gyárát. A Münich Re és a HVB Group részvényeinek értéke egyaránt lefelé módosult, amikor a világ legnagyobb ivszontbiztosítója bejelentette, hogy csökkenti pakettjét a HVB Groupban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK