Önmagában a tegnapi választás nem mozgatta meg a forintot, az euró jegyzése 266,50-267,35 forint között mozgott, a nap nagy részét ennél is szűkebb sávban, 266,80-267,20 között töltötte. Délután negyed öt tájban 266,50/70 volt az ár - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője, aki szerint jobbára a zlotyt követte a forint. A dollár kurzusa 219,80-220,80 forint között alakult. A forgalom egyébként szélsőségesen alacsony volt, a piac kivár, ami egyrészt a délutánra várt, meglehetősen nagyra jósolt államháztartási hiányadattal, másrészt azzal magyarázható, hogy a választás első fordulója szoros volt, végeredményre pedig még két hetet várni kell. A szakember arra számít, hogy a közeljövőben a forint a régiót és a külföldi eseményeket követi majd. Kérdés, hogy miként reagál a piac a - magyar idő szerint - délután 5-kor megjelenő deficitadatra. Ha a hiány valóban az előzetes sajtóérteléseknek megfelelően jóval (akár 90-100 milliárd forinttal) magasabb lesz a vártnál, s ez túl heves reakciót vált ki, akkor az euró könnyen 269 forinton találhatja magát. Erre figyelmeztet a Financial Times is: a tekintélyes gazdasági lap internetes kiadása is azt írja, a hiányadat miatt további nyomás nehezedhet az utóbbi hetekben 6 százalékkal gyengülő forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!