Eltűnt a Humet a nyeresége

A Humet csoport 125,5 millió forint mérleg szerinti veszteséget szenvedett el 2009 első félévében, szemben az egy évvel korábbi 148,8 millió forint nyereséggel.
NAPI, 2009. szeptember 1. kedd, 12:35

A csoport árbevétele 6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és így 1,184 milliárd forintot ért el.
Ugyanakkor az egyéb bevételek 241 millió forintról 8,6 millióra estek vissza, ráadásul az általánso és adminisztratív költségek is 20 százalékkal emelkedtek, jóval meghaladva az árbevétel növekedését. Az étrend-kiegészítőket gyártó Humet üzemi vesztesége így 123 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 158 millió forint nyereséggel.
A pénzügyi eredmény az egy évvel korábbi 17 millió forintról 841 ezer forintra csökkent 2009 első félévében.
A Humet konszolidált saját tőkéje 3,89 milliárd forint volt 2009. június végén, ez egy év alatt 1 százalékos emelkedést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK