Eltűntek a reggeli mínuszok Pesten

Mínuszos nyitás után minimálisan emelkedett a BUX.
NAPI, 2013. január 8. kedd, 10:05
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója a negatív tartományban kezdte a keddi tőzsdenapot, innen azonban lendületes emelkedéssel enyhe pluszba került. A kereskedés első órája után 18 790 pont körül alakult.

A vezető papírok között az OTP-részvény 1-2 tizes százalékkal 4290 forintig drágult, a Mol és az Mtelekom hasonló mértékben erősített, így az olajpapír 18 330, a távközlési részvény pedig 390 forinton forgott. A Richter volt az egyetlen blue chip, amelyik veszített árfolyamából, mintegy fél százalékot, amely így 37 775 forint körül tartózkodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK