Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A talán sorsdöntő görög választások hétvégéje előtt a világ jegybankjai megígérték, bármit megtesznek, hogy likviditást biztosítsanak majd a kockázatos esemény előtt, alatt és után - a tőzsdék pedig engedelmeskedtek az iránymutatásnak. Elsősorban ez magyarázhatja a budapesten is elurakodott jó hangulatot, amit azonban áranyal némileg, hogy jópár befektető dönthetett inkább a távol maradás mellett: a forgalom alig haladta meg a 8 milliárd forintot a részvénypiaci szekcióban. Végül mindenesetre 2,4 százalékos szárnyalással 17 256 pontra emelkedett a BUX, nem sokkal elmaradva a 17 311 pontos napon belüli csúcstól - ilyen magasan május eleje óta nem járt a budapesti mutató.

A blue chipek mind jelentős erősödésen vannak túl. A nagyobb figyelemmel követett OTP 3,2 százalékos erősödés után 3540 forinton állt meg, pedig dél körül még stagnált. A Molt is a nap végén rántották csak fel igazán, az olajpapír 16 160 forinton zárt, ami 2,1 százalékos erősödésnek felel meg. A nap igazi nyertese a Magyar Telekom volt, amely nem sokkal a zárás előtt 5,8 százalékos pluszban állt, végül azonban meg kellett elégednie a 3,9 százalékos emelkedéssel, ami a 457 forintos utolsó kötésből következik. A Richter is hatalmas pluszokat mutatott, az utolsó pillanatban azonban lekötötték, és a 36 500 forintos záróárfolyammal csak 0,7 százalékkal állt magasabban a jegyzés, mint a csütörtöki záráskor. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis viszont már jobban meglovagolta a pozitív hangulatot, és 4 százalékos erősödéssel fejezte be a hét utolsó napját. A hitelmegállapodással és havi jelentéssel előálló E-Star nagy emelkedése viszont nem bírta a nap végéig, pedig délelőtt majdnem elérte újra a 2000 forintot - végül 1846 forinton zárt, 0,3 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!