Európában londoni FTSE egy százalékkal, a frankfurti DAX 1,6 százalékkal a párizsi CAC-40 pedig 1,84 százalékkal emelkedett. Londonban HSBC 0,31 százalékkal esett, a Vodafone viszont jól vette a napot és 0,73 százalékkal erősödött, akárcsak a bányaipari óriás a Rio Tinto, amelynek részvényei 0,45 százalékkal drágultak.

Párizsban mindössze két részvény esett az Alcatel 0,77 százalékkal, bankszektorból pedig a Credit Agricole 0,09 százalékkal olcsóbbodott. A túlvégén található a Peugeot 3,95 százalékos izmosodása, vagy a gyógyszergyártó Sanofi 3,6 százalékos emelkedése.

Frankfurtban a nap nyertese az SAP volt, a informatikai cég részvényei napon belül 3,85 százalékkal drágultak. A legnagyobb forgalmú Commerzbank 0,32 százalékkal, a Deutsche Bank 1,67 százalékkal drágult. Rájárt a rúg viszont az Adidasra 0,88 százalékkal estek a részvényei a Volkswagen 0,71 százalékkal olcsóbbodott.

Az USA indexek a kereskedés első két órájában biztató nyereségben voltak: a Dow 0,8, a Nasdaq 1,34, az S&P 0,8 százalékos nyereségben állt. Hiába volt a Bank of America vártnál jobb eredménye a befektetők elbizonytalanodtak, a részvény 1,77 százalékos veszteségben volt. Jól húzott az Intel, 3,82 százalékkal drágult, az informatikai céget követte a Hewlett-Packard 2,62 százalékos emelkedéssel.

A vártnál kisebb mértékben, de csökkentek az amerikai olajtartalékok, ennek hatására kis mértékben, 42 centttel 89,63 dollárra emelkedett a WTI könnyűolaj ára. Az arany esett 14 dollárral, így unciánként 1576 dollárt kérték érte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!