Elutasították a Mol horvát beadványát

NAPI, 2011. január 13. csütörtök, 17:38
Fotó:

Elutasította a horvát versenyhivatal a Mol beadványát, amelyben azt indítványozta, hogy vizsgálják meg, összehangoltan vásárolták-e fel horvát nyugdíjalapok az INA részvényeit. A versenyhivatal indoklása szerint a pénzpiaci ügyleteket a horvát tőkepiaci felügyelet (HANFA) hivatott ellenőrizni. Az idevágó törvények szerint ugyanis csak a természetes és jogi személyek áruk és szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyletei tartoznak a versenyfelügyelet vizsgálati jogkörébe, a részvényügyletek pedig nem tartoznak ebbe a körbe. A Mol még december végén kezdeményezett vizsgálatot a versenyhivatalnál, mert négy horvát nyugdíjalap azonos időben azonos áron vásárolt INA részvényeket a magyar olajcég által december 14-én bejelentett nyilvános ajánlattételi időszak első hetében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK