Elvéreztek a lassú háziasszonyok

A BUX közel 4 százalékos veszteséggel, napi minimumán zárta a keddi kereskedési napot, annak ellenére, hogy a BÉT irányadó indexe a nap nagy részében a tegnapi záróértéke felett egyensúlyozott.
Pápai Csaba, 2009. augusztus 11. kedd, 17:31
Fotó:


A BÉT irányadó indexe 17 742,65 ponton, 3,96 százalékos veszteséget jelzett zárásban. A BUX a reggeli bizonytalanságot követően a délelőtt nagy részét a pozitív tartományban töltötte, egészen 18642 pontig jutva el, ám hiába a várakozásoknál kedvezőbb amerikai makroadatok, Európában és a tengerentúlon is 1 százalék feletti veszteséget jeleznek a főbb mutatók.

A blue chipek a negatív tartományban landoltak kedden, a legnagyobb veszteségek az OTP-t érték, annak ellenére, hogy a bankpapír korábban a BUX emelkedésének egyetlen felhajtóereje volt.

A Mol közel 4 százalékkal előző napi záróára alatt, 13 300 forinton cserélt gazdát a nap végén. Az olajpapír korábban egészen 13 950 forintig futott fel, majd innen lassan csorgott lefelé a hétfői 13 850 forintos zárószintig, ahonnan aztán egyre gyorsuló mélyrepülésbe kezdett.

A Magyar Telekom már nyitásban a piros tartományba szorult, a távközlési cég részvényei ezt követően fokozatosan veszítettek értéküökből, végül 2,6 százalékos mínuszban, 677 forinton zártak, annak ellenére, hogy az Erste épp kedden kiadott ajánlásában emelte 700 forintra a papír célárát.

A Richter 2,6 százalékos veszteséget halmozott fel, bár koradélután a zöldben is megfordult, 37 500 forintig emelkedve. A gyógyszergyártó részvényeiért 36 350 forintot kértek zárásban.

A délelőtti emelkedés motorjának számító OTP alól is kiálltak a befektetők a tengerentúli tőzsde negatív nyitását követően.

A bankrészvény, amely 4886 forintos napon belüli magasságokban is megfordult, egészen 4470 forintig zuhant, jócskán megtépázva az örökké tartó optimizmus ábrándjában hívő, megtakarításaikat OTP-részvényekbe fektető magyar háziasszonyokat. Az OTP kimagasló 47,6 milliárd forintos forgalom mellett 5,8 százalékos veszteséget szenvedett, ezzel a nap leggyengébben teljesítő részvényeit gyűjtő lista élére került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK