Az európai részvénypiacok a hétfői kereskedést látszólagos emelkedéssel kezdték azt követően, hogy pénteken padlót fogtak az amerikai makró adatok hatására, majd hamar kifáradva tovább növelték a múlt hét veszteségeit. Londonban a FTSE 0,2 százalékkal, míg Párizsban a CAC 0,5 százalékkal alacsonyabban áll a pénteki záró értékhez képest. A múlt heti 2,8 százalékos zuhanást követően a páneurópai Dow Jones 600-as indexe hétfő délelőtt 0,3 százalékkal visszaesett. A Merrill Lynch elemzői szerint a befektetők megválnának az építőipari, pénzpiaci és közellátói cégek papírjaitól, ám továbbra is bizalommal fordulnak az olajipari, egészségügyi és technológiai cégek papírjaihoz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!