A kora délelőtt 267,50 forintig lecsorgó euróárfolyam napközben fokozatosan felfelé araszolt, a csúcsot a 270,20 körüli szintek jelentették, délután fél hat előtt ennél 40 fillérrel volt lejjebb az árfolyam - tájékoztatott Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője. A nap végén a svájci frank 176,50, a dollár 190,20 forinton állt, előbbi a péntek délutánihoz képest több mint egy forinttal lett olcsóbb, utóbbi feleekkora mértékben került lejjebb. Az euró zlotyjegyzése a forinthoz hasonlóan mozgott, ám a lengyel deviza a magyar fizetőeszközhöz viszonyítva így is kismértékben gyengült. Más utakon járt a cseh korona, amely erősödött az euróhoz mérten - mondta Földi. A hétfőn az 1,42-es szint körül rajtoló euró/dollár keresztárfolyam az amerikai deviza némi korrekcióját jelezte a pénteki tengerentúli munkaerőpiaci adatok nyomán kibontakozó erősödést követően, ám ez nem tartott sokáig. A zöldhasú végül folytatta az erősödést, délután 1,4130-ig esett a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!