Az ÁKK 40 milliárd forint értékben hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket. Az elsődleges forgalmazók 164,67 milliárd forintos ajánlattételéből a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el.

Az ÁKK az előző hetivel megegyező összeget vitt aukcióra a 3 hónapos diszkont kincstárjegyből, ismét kevesebbet a korábban rendszeresen meghirdetett 60 milliárd forintnál.

A keddi aukción az átlagos hozam 1,79 százalék volt, 11 bázisponttal kisebb, mint a hétfői 1,90 százalékos másodpiaci referenciahozam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!