Az ÁKK három éves államkötvényből 15 milliárd, ötévesből 12 milliárd, míg tízévesből 8 milliárd forint értékben hirdetett meg aukcióján. Az érdeklődés nagy volt, sorrendben 27, 38,2, illetve 22,4 milliárdnyi ajánlat érkezett, amiből a hatóság 15, 18 és 11 milliárd forintban fogadott be ajánlatokat.

A kialakult átlaghozamok 5,09, 5,59 és 6,39 százalékot értek el, melyek nagyjából megegyeznek az előző napi benchmarkokkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!