A három éves államkötvények aukcióján a meghirdetett 25 milliárdos mennyiségre 38,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, az elfogadott hozamok 6,33 százalékos átlaga 1 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci benchmarknál. Az öt éves papíroknál a meghirdetett 15 milliárdos mennyiségre 29,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, így az ÁKK 13 milliárdra mérsékelte az elfogadott mennyiséget. A 6,90 százalékos átlaghozam megegyezik az egy nappal korábbi referenciaértékkel. A tíz éves kötvények értékesítésén a 10 milliárdos mennyiségre 24 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, az elfogadott hozamok 7,38 százalékos átlaga szintén megegyezik a szerdai benchmarkkal.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!