Elvitték a kötvényeket, esett a hozam

A jelentős kereslet láttán a megszokottnál nagyobb mennyiségű diszkontkincstárjegyet adott el az ÁKK, lefelé korrigáló hozam mellett.
NAPI Online, 2006. március 23. csütörtök, 12:31
Fotó:

A meghirdetett, 40 milliárd forintos mennyiségre több mint háromszoros ajánlat érkezett, az Államadósság Kezelő Központ így 50 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A 12 hónapos diszkontkincstárjegyek mai aukcióján a hozamok 6,55-6,75 százalék között szóródtak, a 6,72 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot 10 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK