Elvitték a magyar kötvényeket a tripla aukción

Két-háromszoros lefedettség mellett keltek el az államkötvények a csütörtöki hármas aukción, kissé emelkedő hozamok mellett.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 11:44
Fotó:

A három éves kötvények esetében a 20 milliárdos meghirdetett mennyiségre 51,1 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott mennyiség megfelelt a meghirdetettnek, a 6,78 százalékos átlaghozam 3 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci benchmarknál.

Az öt éves kötvények esetében a 15 milliárdos meghirdetett mennyiségre 42,4 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott mennyiség ötmilliárddal nagyobb lett meghirdetettnél, a 6,82 százalékos átlaghozam 5 bázisponttal magasabb a tegnapi benchmarknál.

A tíz éves kötvények esetében a szintén 15 milliárdos meghirdetett mennyiségre 34,2 milliárdos ajánlat érkezett. Az elfogadott mennyiség megfelelt a meghirdetettnek, a 6,93 százalékos átlaghozam 7 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK