Elvitték a magyar kötvényeket - nőtt a hozam

Bő kétszeres lefedettség és emelkedő hozamok mellett keltek el az államkötvények az év utolsó, tripla aukcióján.
NAPI, 2010. december 30. csütörtök, 11:41
Fotó:

A hároméves papírok esetében a meghirdetett 20 milliárdos mennyiségre 52,1 milliárd forint ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók. Az elfogadott hozamok 7,77 százalékos átlaga 4 százalékkal múlja felül a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Az ötéves papírok esetében a meghirdetett 15 milliárdos mennyiségre 35,5 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be az ÁKK-nak. Az elfogadott hozamok 7,91 százalékos átlaga 5 bázisponttal magasabb a szerdai referenciaértéknél.

A tízéves instrumentumoknál a meghirdetett 10 milliárdos mennyiségre 22,1 milliárd forintnyi ajánlat futott be. Az államadósság-kezelő által elfogadott hozamok 8,02 százalékos átlaga 10 bázispontos emelkedést jelez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK