Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Los Angeles Times értesülései szerint sikerrel járt a Top Kill névre keresztelt akció, melynek során a nagy mennyiségű fúróiszapot pumpáltak a Deepwater Horizont fúrótorony felrobbanása után az olajat a tengerbe ürítő kútba. A Mexiókói-öböl vize a katasztrófa miatt az elmúlt egy hónapban több millió hordónyi olajjal szennyeződött be, a pontos kár felmérése egyelőre lehetetlen, ám az akár egy milliárd dollárnál többre is rúghat. A kút sikeres elzárásának hírére több mint 6 százalékkal ugrott meg a BP részvények árfolyama, ám szakértők szerint még ezzel együtt is az egyik legjobb hosszú távú befektetés most a piacon - nyilatkozta a Bloombergnek Tom Nelson a londoni Guiness Atkinson Asset Management szakembere. (A papír a katasztrófa kezdete óta 20 százalékot veszített már értékéből). A brit olajcég részvényei például 8,4 százalékos osztalékhozammal forognak, ami messze a legjobb érték a vezető olajtársaságok között, a legnagyobb konkurens Shell például a részvényár 6,1 százalékának megfelelő osztalékot fizet csak. A BP az első negyedévben 73 milliárd dolláros bevétel mellett rekordnagyságú, 6 milliárd dolláros profitot termelt (ami mellett egy jelentősebb kártalanítás is eltörpülhet), így semmi sem indokolja, hogy csökkentse immár öt negyedéve változatlan osztalékát. A szakemberek többsége egyetért Nelsonnal, a részvényt követő 34 elemző vételre ajánlja a papírt, 8 tartást javasol és mindössze egy javasol eladást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!