Enyhén szólva is meglepő a lakosság véleménye a tőzsdéről, azt már eddig is lehetett tudni, hogy a részvénybefektetési forma aránya alacsony a megtakarításokon belül, de egy 2005 tavaszán végzett ezer fős reprezentatív felmérés szerint a népesség kétharmada teljesen elutasító a tőzsdézéssel szemben. Az általánosságban kialakult képzet szerint a tőzsdézés városi úri huncutság, kaszinózás, a legismertebb tőzsdei figura Kulcsár Attila, míg a legjelentősebb hazai esemény a tőzsde új székházba költözése. (A BÉT alig néhány évvel 1990-es indulása után költözött jelenlegi helyére a Vörösmarty térre.) A BÉT a pályázat útján kiválasztott Geszti Péter nevével fémjelezett Akció-NXS reklámügynökséggel közösen novemberben két éves szemléletformáló kampányt, amelynek fő üzenete éppen ezért a bizalomépítés lesz.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!