Az európai problémák további fennállása és az amerikai részvénypiacok zárás előtti gyengélkedése akadályozhatta meg az erős pozíciók kíépítését az ázsiai piacokon - így is sikerült azonban erősödnie az indexeknek.

A tokiói Nikkei egy százalékot emelkedett, a koreai Kospi 1,3 százalékot tett hozzá előző napi záró értékéhez, a hongkongi Hang Seng Index 1,8 százalékkal zárt magasabban.

A nagyobb ázsiai részvénypiacok közül csak a Shanghai Composite ijesztett rá a piacra, volt mínusz 0,8 százalékon is a kereskedési nap folyamán és csak egy jó hajrával sikerült 1 százalékos pluszig felkapaszkodnia.

A technológiai papírok emelkedtek legnagyobb mértékben csütörtökön, a Sanmsung 1,8, az LG Electronics 2,2, a Teasan LCD 5,1 százalékos pluszban zárt. Elemzői vélemények szerint a tech-szektor korábbi gyengélkedése remek lehetőséget kínál a részvények vételére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!