A Footsie-t a vezetőváltás nyomán lefelé tartó British Telecom ellenében főként a technológiai papírok húzták fel, miután a Logica szoftvercég közölte, hogy a cég bevételei az üzleti év harmadik negyedében is erőteljes növekedést mutattak. Frankfurtban némileg hasonló volt a helyzet, azaz a Deutsche Telekom (DT) mellett az egy évvel korábbinál kisebb eredményt felmutató Siemens is gyengült, míg a technológiai részvények többsége drágult. A DT árfolyamára az gyakorolt negatív hatást, hogy az USA szövetségi távközlési bizottsága jóváhagyta a VoiceStream mobilszolgáltató 26 milliárd dollárt felemésztő felvásárlását. A várttól elmaradó eredményt felmutató francia Alcatel a korábbinál gyengébb forgalomnövekedési prognózist tett közzé, a részvények árfolyama ennek ellenére magasabban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!