A kereskedés megkezdése előtt mintegy másfél órával a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai indexek plusz-mínusz 0,1 százalék változással nyithatnak.

Szerdán az európai tőzsdeindexek már a harmadik egymást követő napon zártak emelkedéssel. Az euróövezeti beszerzésimenedzser-index (BMI) tanúsága szerint júliusban 15 éves csúcsot ért el a blokk gazdasági teljesítményének növekedési üteme, a kiskereskedelmi forgalom pedig már a második egymást követő hónapban emelkedett a járványvédelmi korlátozások lazításának köszönhetően.

A szerdai kereskedést vegyesen fejezték be az amerikai indexek, a Wall Street árfolyammutatói csökkentek, a technológiai papírokkal túlsúlyos Nasdaq Composite index viszont emelkedéssel zárt. A távol-keleti tőzsdék csekély elmozdulással, vegyes, többségében gyengülő indexekkel indították el a csütörtöki tőzsdenapot. Tokióban és Sanghajban szerény mértékben emelkedtek az árfolyammutatók, Sencsenben, Hongkongban és Szöulban viszont kissé csökkentek.

Az olajár három napi csökkenés után felfelé korrigált csütörtökön. Hétfőn 4,0 százalékkal, kedden 0,5 százalékkal, szerdán 2,0 százalékkal csökkent az olajár. Csütörtökön az európai kereskedési idő kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 70,58 dolláron 0,28 százalékkal állt magasabban, a WTI ára szintén 0,28 százalékkal emelkedett 68,34 dollárra.

 

Az eurót változatlanul 1,1835 dolláron jegyezték, az arany spot ára 0,13 százalékkal csökkent unciánként 1809,41 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!