Az amerikai indexek jelentős csökkenést követően végül nem estek a korábbi mélypontjuk alá, de nem is pattantak föl a kritikus szintekről. Ázsiában mélyen kezdtek a piacok, de napon belül már többnyire az emelkedés volt jellemző és fél százalékos pluszban vannak az amerikai határidős indexek is. Az euró és a forint is kissé erősödik ma reggel, az eur/usd 1,2237 az euró/forint 286 körül ingadozik.

A nap eleji negatív BUX-nyitást követően egy pici korrekciót vár a hónap és negyedév utolsó napján BUrány Gábor a Strategon üzletkötője. Megjegyezte, a svájci frankkal szemben kicsit javult a forint, ami hangulati szempontból pozitív lehet.
A részvénypiacokon kellően leestek az árak ahhoz, hogy legyen egy óvatos emelkedésre lehetőség. A negyedév utolsó napja gyakran hoz furcsa mozgásokat. Ezzel kapcsolatban Burány elmondta, a nagy spekulatív tőke jó eséllyel shorton van, most már a márciusi kifutásokhoz képest minden piac lejjebb van, így a shortosok nyereséggel zárhatják a negyedévet.
Ma várható hír a bankadóval kapcsolatban, és mivel az OTP és az FHB nagyon sokat esett, ezekben lehet pozitív korrekcióra számítani.  
Az elmúlt 14 hónap azonban az üzletkötő szerint egy minden képzeletet felülmúló bear market rally volt, és középtávon folytatódhat a csökkenő trend.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!