Emelkedés Amerikában

Fél-egy százalék közötti erősödésnél tartottak a kereskedés első két órája után a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI, 2013. április 25. csütörtök, 17:37
Fotó: Napi.hu

A kedvező hangulatnak a munkanélküli segélyért jelentkező amerikai polgárok számának csökkenése, illetve a vállalati hírek ágyaztak meg.

A Microsoft részvényei például több mint 2 százalékkal drágultak annak hírére, hogy a társaság félmilliárd dollár értékben adott el kötvényeket. Hasonló tempóban erősödtek a Verizon papírjai is azután, hogy a Reuters értesülései szerint a társaság 100 milliárd dollárért kivásárolná a Vodafone részesedését a Verizon Wirelessből.

Bőven két százalék feletti esést mutattak be ugyanakkor az éves eredményprognózisát lefelé módosító 3M részvényei, az ExxonMobil árfolyamát pedig az olajipari óriás vártnál kisebb bevételt mutató gyorsjelentése küldte lejtőre. A piac mindemellett bizakodva várta az Amazon.com és a Starbucks tőzsdezárás utánra időzített beszámolóját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK