Az észak-koreai nukleáris kísérlet hullámai a New York-i árfolyamokat is elérték, bár közel sem okoztak akkora veszteségeket, mint a távol-keleti piacokon. (A dél-koreai Kospi 3,6, a hongkongi Hang Seng 1,2 százalékot esett, és Tokió is csak azért úszta meg, mert a tőzsde nemzeti ünnep miatt zárva tartott.) A kereskedés első órái után Nasdaq Composite már stabil plusznál tartott, míg a DJIA és az S&P-500 pénteki záróértéke körül legyezett. Igaz, a forgalom a Kolumbusz-napi ünnepen nem volt jelentős. A Dow komponensei közül drágult az Alcoa részvénye, a befektetők derűlátóan tekintettek az alumíniumipari óriás e héten megjelenő negyedéves jelentése elé. A félvezetőgyártóknak az Advanced Micro Devices felminősítése adott támaszt, az olajrészvények pedig az energiahordozó drágulását követve kúsztak feljebb. A pénzügyi szektor lemaradt, jórészt annak köszönhetően, hogy a Mastercard részvényeit két brókercég is leminősítette, de a piac nem fogadta kitörő örömmel a Citigroup globális bankakvizíciós terveit sem. A McDonald's-papírok ezzel szemben drágultak, miután Morgan Stanley elemzőése a gyorsétterem-lánc javuló európai eredményeire hivatkozva kedvezően nyilatkozott a részvényekről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!