Emelkedés Budapesten, látványos Mol-drágulás (részletes)

A Fed-kamatvágás előtti remények és a tengerentúli pénzügyi nagyágyúktól származó, vártnál kisebb nyereségvisszaesésről szóló jelentések világszerte kedvezően hatottak a börzékre, és ez alól a BÉT sem volt kivétel.
NAPI Online, 2008. március 18. kedd, 17:29
Fotó:

A BUX szinte folyamatos hegymenetben 21 840 közelében tetőzött, de a 21 768,12 pontos záróérték is 3,3 százalékkal felülmúlta a hétfőit. A mutatót elsősorban a délután a 21 ezres szintet is megközelítő, majd 4,5 százalékos többlettel 20 890 forinton megállapodó Mol húzta fel, kiérdemelve egyúttal a nap nyertese címet is. A többi blue chip szintén drágult. A börze 25 milliárdos forgalmából 19-et elvivő, délután 6800 felett forgó OTP 3,8 százalékkal 6795-re, a 74 forintos osztalékkal kecsegtető Magyar Telekom 2,8 százalékkal 823-ra - ez egyben a távközlési papír keddi maximuma is -, míg a Richter 2,1 százalékkal 35 550 forintra.

Utóbbi szektortársa, az Egis valamivel jobban muzsikált, 2,3 százalékkal 16 385 forintra javított, miközben az FHB az OTP-étől jócskán elmaradó, 1,1 százalékos drágulással 1400 forintra kerekített.

Szép számmal akadt olyan részvény is, amely a vesztes oldalra iratkozott fel. A legnagyobb bukást az AAA Auto szenvedte el, a használtautó-kereskedő cég papírja 6,5 százalékkal 173 forintra zuhant. Az Émásznak 1,7, a Synergonnak 1,6, a Genesisnek 2,2, a Pannergynek 0,7 százalékos mínusz jutott.

Nyári Zsolt, a K&H vezető üzletkötője szerint a BÉT-en kialakult optimista hangulat akár a következő napokban is tartható lesz, az OTP árfolyama pedig nagyon hamar visszakúszhat a 7100-7300-as szintre. Hozzátette: a bankpapír emelkedését segíti az OTP nagy volumenű sajátrészvény-vásárlása is.
A bróker szerint jelenleg a hangulati elemek hatása erősebb, mint a fundamentumoké; a több napon át tartó zuhanás után "igény volt" emelkedésre is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK