Emelkedés Európában a Fed-kamatdöntés előtt

Erősödéssel zártak kedden a vezető nyugat-európai részvényindexek.
NAPI Online, 2007. október 31. szerda, 19:13
Fotó:

A mutatókat elsősorban a bankok és a kiskereskedelmi cégek dráguló papírjai húzták fel, részban annak nyomán, hogy a Deutsche Bank gyorsjelentése jobb lett a társaság korábbi prognózisánál, azaz nem sokkolta a subprime-válság hatásai miatt aggódó részvényeseket.

A befektetők hangulatának mindemellett jót tett, hogy az első hivatalos becslés szerint a harmadik negyedévben a vártnál tempósabb, 3,9 százalékos növekedést mutatott fel az USA gazdasága.

Frankfurtban látványosan drágultak a teherautóiról ismert MAN részvényei azt követően, hogy a társaság a vártnál jobb negyedéves számokkal rukkolt elő, ráadásul idei terveit is feljebb srófolta.

Az FTSE-100 0,9 százalékkal 6721,60, a CAC-40 0,8 százalékkal 5847,95, a DAX pedig 0,5 százalékkal 8019,22 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK