A New York-i mutatók 0,4-0,5 százalékkal erősödtek a kereskedés első óráját követően, miután egy, a vártnál nagyobb emelkedést mutató készletadat látott napvilágot az USA-ban.

Az elmúlt két évben a legnagyobb mértékben nőttek a nagykereskedelmi készletek az Egyesült Államokban júliusban. Az 1,3 százalékos bővülés háromszorosan haladta meg a Bloomberg elemzői konszenzusát. A vártnál nagyobb kínai importnövekedés hírét is pozitívan fogadta a piac.

Az erősödést az energiaszektor vezeti, miután a nemzetközi energiaügynökség (IEA) fölfelé módosította a globális olajpiaci keresleti prognóziást. A nyersanyagipari papírok is jól teljesítenek.

A Nokia az új vezér személyére vonatkozó bejelentés után emelkedett, és a Deutsche Bank is drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!