Emelkedésbe váltott Nyugat-Európa

Visszafogott erősödésbe váltottak a kereskedés elején a vezető nyugat-európai részvényindexek.
Napi.hu, 2014. november 4. kedd, 10:25

A mérsékelten mínuszos nyitás után közép-európai idő szerint negyed 11-kor az FTSE-100 és a CAC-40 0,3, a DAX 0,6 százaéklos pluszban volt.

Londonban az olajpapírok a vesztes oldalon álltak, miután Szaúd-Arábia csökkentette az amerikai exportra szánt olaj árát, a dohányszektor képviselőit viszont az Imperial Tobacco profitnövekedése húzta feljebb.

Frankfurtban közel 6 százalékkal estek a Hugo Boss részvényei, miután a divatház 6-8 százalékra mérsékelte idei forgalomnövekedési prognózisát, az európai kereslet lassulására és a gazdasági körülmények jelentette kihívásra hivatkozva.

Párizsban a L'Oreal papírjai kerültek lejtőre azt követően, hogy a kozmetikai gyártó a várt 3,8 százalékos növekedés helyett csak 2,3 százalékos forgalomnövekedésről számolt be harmadik negyedévi gyorsjelentésében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK