Emelkedésbe váltottak a nyugat-európai börzék

A pozitív New York-i start is közrejátszott abban, hogy a napközbeni veszteségekből kilábalva végül emelkedéssel tudtak zárni szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek. A FTSE-100 0,4, a DAX 0,8, a CAC-40 0,9 százalékkal került feljebb.
NAPI, 2010. szeptember 8. szerda, 19:08
Fotó:

Londonban a BP részvényeinek az adott lendületet, hogy a Fitch javított az olajcég minősítésén, a társaság pedig közölte, hogy a Mexikói-öbölben történt katasztrófáért nem egyedül felelős. A bankpapírok eközben Európa-szerte viszonylag gyengén szerepeltek, a keddi eséseket követően.

A befektetőket részben az bizonytalanította el, hogy az ír kormány bankmentő intézkedéseket jelentett be, amelynek nyomán - miután e lépések az államadósságot hizlalhatják - történelmi csúcsot döntött az ír CDS-felár.

Az sem adott éppen okot az örömre, hogy újabb bizonyíték érkezett a német gazdaság lassulására vonatkozóan: júliusban váratlanul csökkent az export.

Jó hírt jelentett ugyanakkor, hogy Portugália és Lengyelország is sikeresen levezényelt egy-egy államkötvény-aukciót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.08 19:56

Megérkeztek a nagy halak a tengerpartról ( szept 6 volt a Labour day a Mi Aug 20 unk), szóval indul a szezon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html