Emelkedésben Amerika

A techszektor pörög a legjobban.
NAPI Online, 2008. május 19. hétfő, 16:28
Fotó:


A pozitív tartományba lendültek az amerikai mutatók, miután elemzők technológiai részvények vásárlását javasoltak a befektetőknek. Az Intel részvényei azután indultak emelkedésnek, hogy a Goldman Sachs kifejtette: a processzorgyártó profitálni fog kínálat szűküléséből, és 5-10 éven belül 20 százalékkal növekedhet, ezért vételre ajánlották a papírokat. A Lehman Brothers és a Morgan Stanley papírjai süllyedtek, mert a Citigroup elemzése szerint az alacsonyabb díjak miatt csökkenni fog a profit. Nyitás után mintegy egy órával a Standard & Poor's 500 0,2, a Dow Jones 0,1, míg a Nasdaq 0,3 százalékos pluszt mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK