A Laura és Marco névre keresztelt hurrikánok közeledtére a Mexikói-öbölnek az Egyesült Államokhoz tartozó területén már leállították az olajtermelés csaknem 60 százalékát.

Röviddel 16.30 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 58 cent (1,29 százalék) emelkedéssel, 45,51 dolláron állt. Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta 41 centtel (0,97 százalékkal) 42,75 dollárra drágult.

A múlt héten a Brent ára 1 százalékkal csökkent, a WTI jegyzése pedig 0,1 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!