Jó hangulat uralkodott a hét utolsó munkanapján az európai piacokon, miután némileg megnyugodtak a kedélyek a görögországi parlamenti szavazások után, ezért emelkedéssel fejezték be a napot a fő indexek. Az optimista hangulathoz hozzájárult a kereskedés végén a kedvező tengerentúli feldolgozóipari ISM index is.

A londoni FTSE 0,7 százalékot emelkedett pénteken, míg a párizsi CAC 40 és a frankfurti DAX is közel 0,6 százalékkal erősödött.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!