London, Frankfurt és Párizs 0,2-0,4 százalék közötti mértékben erősödhet a keddi kereskedés kezdeti szakaszában a hétfői záróértékekhez képest - írja az MTI.

Kedden nem lesz trendalakító makrogazdasági adat Európában és a tengerentúlon, a befektetők kezdeti derűlátását az alapozza meg, hogy pluszban zártak az ázsiai börzék és a még nyitva tartó térségbeli tőzsdék mutatói is erősödést jeleztek.

Hétfőn pluszban zártak a vezető európai tőzsdemutatók: az FTSE-100 0,25 százalékkal, a CAC40 index 0,40 százalékkal, a frankfurti DAX30 pedig 0,46 százalékkal erősödött.

Kedd reggel 8 órakor a Brent olajfajta hordónkénti ára 11 cent (0,23 százalék) emelkedéssel 46,99 dolláron állt. Ugyanekkor az euró 1,1387 dollárra gyengült a hétfő esti 1,1406 dollárról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!