Emelkedéssel kezdődött a nap a tengerentúlon

Indexemelkedéssel nyugtázták a szerdai nyitásban a foglalkoztatás várakozáson felüli szeptemberi növekedését az amerikai értékpapírpiacok - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. október 3. szerda, 15:59
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,22 százalék, az S&P-500 index 0,38 százalék, a Nasdaq Composite index 0,44 százalék emelkedést mutatott.

Szeptemberben hét hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás a magánvállalatoknál az Egyesült Államokban az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet csütörtökön publikált jelentése szerint. Az adat jóval meghaladta a várakozásokat, piaci elemzők 185-187 ezres növekedést vártak szeptemberre a 163 ezerről 168 ezerre módosított augusztusi növekedés után.

Az olajár csökkent, a Brent 0,13 százalékkal hordónként 84,69 dollárra, a WTI 0,09 százalékkal 75,16 dollárra. Az olajár négy éves csúcs közelében áll az Irán ellen bejelentett amerikai szankciók novemberi életbe lépésének közeledtével. Az olajár emelkedését az orosz-szaúdi termelésnövelési megállapodásról megjelent hírügynökségi értesülés állította meg.

Az eurót 0,14 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1531 dolláron. Az arany ára változatlanul 1207,00 dolláron állt unciánként.

A fotó forrása: Shutterstock.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK