A kereskedés első perceiben Londonban az FTSE-100 index 0,15 százalék, a frankfurti DAX index 0,11 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,12 százalék erősödést jelzett.

Az eurót 1,1673 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon kilenc órakor a kedd esti 1,1718 dollár után.

QP | Quality Placement

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 76,03 dolláron állt, 26 centtel (0,34 százalékkal) alacsonyabban a keddi záró értékénél.

Kedden a vezető európai tőzsdék közül a londoni FTSE100 index 0,52 százalék emelkedéssel, a frankfurti DAX30 index 0,09 százalék csökkenéssel, a párizsi CAC40 index pedig 0,11 százalék erősödéssel zárt.

Budapesten alacsony forgalomra számítanak az elemzők.

A fotó illusztráció, forrása: Scott Olson/Getty Images/AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!