A hétfői erőteljes növekedést követően kedden csendes kereskedés zajlott a nyugat-európai piacokon. Ugyanakkor a régió tőzsdéi erősödtek az előző napi értékükhöz képest, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX is az emelkedő indexek között volt - mondta Varjú Péter, Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en.

Megjegyezte, hogy a délutáni amerikai tőzsdenyitás erős vételi hullámot indított, ami emelte a Mol árfolyamát.

A Mol 25 forinttal, 0,85 százalékkal 2975 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 1,18 százalékkal 10 450 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 462 forintot ért záráskor, forgalma 297,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 122 forinttal, 1,85 százalékkal 6722 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4217,01 ponton zárt kedden, ez 32,42 pontos, 0,76 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!