Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,58 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

Az európai piaci szereplők hétfőn a brexit fejleményei mellett vállalati beszámolókra is figyeltek. A brexitet övező bizonytalanság ellenére pluszban zártak a vezető indexek. A londoni alsóház elnöke nem engedélyezte, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé, azzal az indokkal, hogy a mostani indítvány tartalmában megegyezik a szombatival.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,18 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,59 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,85 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 77 cent (1,30 százalék) mínusszal, 58,65 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,32 százalékkal, 4,75 dollárral 1489,35 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1151 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1155 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!