Emelkedéssel zártak hétfőn a New York-i indexek

Gyenge kezdésből emelkedésbe fordultak hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek a negyedéves tőzsdei beszámoló szezon jó eredményeinek köszönhetően - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. augusztus 6. hétfő, 22:43
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 40,35 ponttal, 0,16 százalékkal, 25 502,93 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 10,1 ponttal, 0,36 százalékkal erősödött, és 2850,45 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 47,66 ponttal, 0,61 százalékkal lett magasabb, 7859,68 ponton zárt.

A Facebook részvénye 4 százalékkal erősödött. A közösségi portál ügyfeleik részletes pénzügyi adatainak az átadására kérte fel az amerikai bankokat annak érdekében, hogy Messenger szolgáltatásával új pénzügyi termékeket kínálhasson fel nekik.

A Berkshire Hathaway Inc. befektetési társaság részvénye közel négy százalékkal emelkedett, miután a társaság negyedéves működési eredménye 67 százalékos növekedéséről számolt be.

A Tyson Foods részvénye három százalékot meghaladó nyereséget ért el a társaság elemzői várakozásokat meghaladó eredményének köszönhetően.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK