Emelkedéssel indított Amerika

Kedvező makroadatok, fúziós hírek és vállalati gyorsjelentések is táplálják az emelkedést az amerikai részvénypiacon.
Józsa Bernát, 2011. február 16. szerda, 15:50
Fotó:


A DJIA 0,3 százalékkal erősödött nyitás után, kosarából leginkább a Hewlett-Packard, a JPMorgan, és az Alcoa részvényei vették ki részüket a drágulásból, a 0,46 százalékkal emelkedő Nasdaqot a vártnál jobbat jelentő és kedvező kilátásokat megfogalmazó Dell részvényei hajtották. Az S&P 500 0,4 százalékkal került feljebb.

A kedvező ingatlanpiaci adatokra megugrott az ingatlanfejlesztő és építőipari vállalatok árfolyama is. Felülteljesítették a piacot a légiipar papírjai is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK