Emelkedéssel indított Európa - kivéve Londont

Többnyire emelkedéssel nyitottak a vezető nyugat-európai indexek - London volt a kivétel, amelyet a bányaipari vállalatok húztak le.
Napi.hu, 2015. november 30. hétfő, 10:54
Fotó: Napi.hu

A nyugat-európai indexek közül az FTSE-100 0,2 százalékos veszteségben állt. Az indexet a bányaipari papírok húzták le, miután a vasérc és más nyersanyagárak esése miatt a BHP Billiton például 4, az Anglo American 3,5, a Glencore 2,5 százalékos mínuszban járt.

Ezzel szemben a DAX 0,7, a CAC-40 0,4 százalékkal erősödött, míg a Stoxx Europe 600 0,4 százalékos pluszban állt. A periféria indexei is emelkedtek: a milánói FTSE MIB 0,5, a madridi IBEX-35 0,9 százalékos nyereségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK