Emelkedéssel indított New York

A Fed szerdai likviditásbővítő intézkedéseiről szóló bejelentésre várva és a kongresszusi választások árnyékában emelkedéssel kezdődött a kereskedés a tengeren túlon.
NAPI, 2010. november 2. kedd, 14:55
Fotó:


A vezető indexek közül a Dow Jones ipari átlaga 0,7, az S&P 500 0,8, míg a Nasdaq Composite 0,9 százalékkal erősödött.

Nagy a mozgolódás a technológiai szektor papírjai között, az Oracle ugyanis bejelentette, hogy 1 milliárd dollárért felvásárolja az IT-szolgáltatásokra szakosodott Art Technologyt. A hírre az akviráló társaság papírjai 0,5, míg a kiszemelt felvásárlási célpont részvényei közel 46 százalékkal erősödtek. Ezzel párhuzamosan az Apple árfolyama 1,5, a Hewlett-Packardé pedig 1 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK