Az amerikai tőzsdeindexek ugyan alacsonyabban zártak tegap, mint ahogy a pesti parkett zárásakor álltak, de így is minimális emelkedéssel fejezték be a napot, vagyis a nem túl megnyugtató dubaji nyilatkozatok ellenére nem volt hajlandó tovább esni a világ. Ázsiában is pluszokat láthatunk ma reggel, a Nikkei 2,5, Kína és Hong Kong másfél százalékkal került feljebb, Korea és India egy százalékkal emelkedett.

A dollár ismét gyengül, 1,5035 az euróval szemben, a forint kurzusa pedi a tegnap esti 274,5-ről 273,5-re erősödött.

A Budapesti Értéktőzsdén is lassú felfelé mozgás várható, alacsony forgalommal - vélekedett Káplár Norbert a Raiffeisen üzletkötője. A délután érkező mamerikai makroadaok előtt inkább mérsékelt optimizmus jellemezheti a piacokat - tette hozzá.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!